Футболіст Мессі заявив в суді, що не контролював свої фінанси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Футболіст Мессі заявив в суді, що не контролював свої фінанси

Світ
466
Футболіст іспанського клубу “Барселона” і збірної Аргентини Ліонель Мессі, який постав перед судом в Іспанії за звинуваченням в ухиленні від податків, заявив, що ніколи не розпоряджався своїми багатомільйонними прибутками.
“Я грав в футбол, і я нічого не знав”, – цитує його слова BBC.
Л.Мессі і його батько Хорхе Орасіо Мессі звинувачуються в тому, що вони ухилилися від виплати податків в Іспанії на суму в 4,1 млн євро. Для цього вони використовували офшорні компанії в Белізі та Уругваї для приховування доходів від рекламних контрактів.
28-річний футболіст сказав, що підписував документи, не читаючи їх, тому що довіряв своєму батькові і своїм фінансовим радникам. “Мене цікавив лише футбол”, – сказав він.
Показання Л.Мессі тривали менше 15 хвилин. За його словами, він навіть не міг подумати, що його батько міг би зробити щось незаконне, коли той просив його підписувати контракти. Х.О.Мессі також заперечує свою провину.
Податкова інспекція Іспанії вимагає, щоб батько і син заплатили великі штрафи, а також були засуджені до позбавлення волі.
Судові слухання почалися 31 травня. Вердикт суду очікується не раніше наступного тижня.
У зв’язку з цим судовим процесом Л.Мессі пропустив частину тренувань національної збірної Аргентини перед Кубком Америки з футболу, який починається в п’ятницю в США. Свій перший матч на турнірі збірна Аргентини грає в понеділок.
Суд розглядає контракти, укладені футболістом з такими банками і компаніями як Banco Sabadell, Danone, Adidas, PepsiCo, Procter & Gamble і Kuwait Food.
Адвокати Л.Мессі, одного з найбагатших футболістів в світі, заявляють, що той “жодного разу не витратив і хвилини свого часу на прочитання або вивчення тексту контрактів”.
Однак Високий суд в Барселоні ухвалив в червні 2015 року, що футболіст не може бути звільнений від відповідальності через те, що він не знав, як його довірені особи управляють його фінансами. В даному випадку ці фінанси частково контролював його батько.
У серпні 2013 року Л.Мессі і його батько добровільно виплатили податкової інспекції 5 млн євро, що відповідало сумі недоплачених податків і відсотків.
Л.Мессі, чотириразовий переможець Ліги чемпіонів і семиразовий чемпіон першості Іспанії, народився в Аргентині, але отримав іспанське громадянство в 2005 році. За 12 місяців по червень 2015 року його заробив $ 74 млн і займає четвертий рядок у рейтингу найбагатших спортсменів світу за версією журналу Forbes.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас