Україна і США підписали угоду про кредитні гарантії на $ 1 мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і США підписали угоду про кредитні гарантії на $ 1 мільярд

Казна та Політика
476
Уряд України сьогодні, 3 червня, підписав угоду з урядом США про надання нашій країні кредитних гарантій обсягом 1 млрд дол. В рамках домовленостей між вищим керівництвом обох країн.
Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, від імені українського уряду угоду підписав міністр фінансів Олександр Данилюк, від імені американського уряду – посол США Джеффрі Пайетт і уповноважений представник місії USAID Джоель Сандефур.
Мінфін нагадав, що гарантійна угода є частиною дво- і багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму Міжнародного валютного фонду, і відображає підтримку економічних реформ українського уряду.
Угода покликана підтримати програми економічних реформ в Україні, яку підтримує МВФ, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та іншими членами міжнародного співтовариства, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу.
Кошти в розмірі 1 млрд дол., які будуть залучені в результаті випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду державного бюджету та будуть використані на соціальну підтримку найбільш вразливих верств населення, в тому числі в результаті підвищення тарифів на газ.
«Від імені уряду і народу України я хочу щиро подякувати США за постійну і незмінну підтримку. Ця угода про надання кредитних гарантій є важливою для підтримки економічних реформ та соціального захисту вразливих українців », – наводяться в повідомленні слова Данилюка.
Мінфін нагадав, що дана угода є вже третьою кредитною гарантією від уряду США, і дві попередні дозволили нашій країні залучити на зовнішніх ринках 2 млрд дол. В 2014 і 2015 роках за рекордно низькими ставками. Також Мінфін повідомив, що гарантії надаються з випуску єврооблігацій на суму 1 млрд дол. На міжнародних ринках капіталу терміном обігу 5 років з погашенням в 2021 році, а процентна ставка прогнозується не вище 2% річних
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас