Для населення потрібно повернути ціну на газ 3600 гривень за тисячу кубів, - екс-міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для населення потрібно повернути ціну на газ 3600 гривень за тисячу кубів, - екс-міністр

Енергетика
4893
“Нова ціна на газ була встановлена з порушенням всіх процедур. Без затвердження та аналізу фінансового плану Укргазвидобування на 2015-2016 роки. Без затвердження інвестиційної програми про вітчизняний видобуток газу, під гаслом якої піднімали тарифи. Будь-яка прив’язка до ціни на німецькому хабі плюс транзит – не витримує критики з двох причин. По-перше, прив’язали доходи населення до цього самого хабу? По-друге, додумалися туди ще і транзит включити – з Німеччини і назад, коли в основному населення використовує український газ”, – говорить колишній міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.
За словами екс-міністра, ціна на газ – це фактор підвищення тарифів на опалення, гаряче водопостачання.
“З 1 вересня подорожчає електрика. У нас ціна буде на 20-25 відсотків вище, ніж в Угорщині, Словаччині, Польщі, Румунії. Це потягне за собою ціну на воду, ляже в собівартість будь-якої продукції”, – додає він.
На думку Кучеренка, для населення потрібно повернути ціну 3600 грн за тис куб.
“Теплокомуненерго можна дати знижку 10-15 відсотків. Тому що вони – оптові покупці. На цій ціні могли б збалансувати платежі населення і теплокомуненерго. Зменшити до 10-15 відсотків кількість одержувачів субсидій і Укргазвидобуванню вистачило б грошей”, – говорить Олексій Кучеренко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас