Аеропорт "Бориспіль" в січні-травні збільшив пасажиропотік на 13% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт "Бориспіль" в січні-травні збільшив пасажиропотік на 13%

Казна та Політика
202
Державне підприємство “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” (Київ), найбільший аеропорт країни, за підсумками січня-травня 2016 року збільшив пасажиропотік на 13% порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 2,82 млн осіб, що стало кращим результатом за останні три роки.
Як повідомили в прес-службі аеропорту, зростання обсягів перевезень у поточному році позитивно позначається і на фінансових результатах діяльності “Борисполя”. Як нагадали в аеропорту, у першому кварталі 2016 року чистий прибуток аеропорту “Бориспіль” склав 176 млн грн, тоді як в першому кварталі 2015 року чистий збиток склав 299 млн грн. Керівник аеропорту Євген Дихне очікує, що за підсумками 2016 року “Бориспіль” отримає прибуток близько 1 млрд грн.
Також, за його словами, з початку 2016 року аеропорт залучив ще три нові авіакомпанії: “Атласджет-Україна” (ТМ Atlasglobal), Aegean Airlines, Mahan Air. Крім того, базовий перевізник авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” збільшила обсяги на 25%, щодня виконуючи понад 120 рейсів.
Також в аеропорту зазначили, що трансферний пасажиропотік подвоюється в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і за підсумками п’яти місяців 2016 р. склав вже 740 тис. пасажирів.
Міжнародний аеропорт “Бориспіль” забезпечує понад 68% пасажирських авіаперевезень України, є єдиним українським аеропортом, в якому обслуговуються далекомагістральні рейси. З аеропорту понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення більш ніж на 100 маршрутах по всьому світу.
Аеропорт є членом Міжнародної асоціації повітряного транспорту (International Air Transport Association; IATA), Міжнародної організації цивільної авіації (International Civil Aviation Organization; ІСАО) та Міжнародної ради аеропортів (Airports Council International; ACI Europe).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас