В Україні можуть ввести єдину систему е-обліку деревини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести єдину систему е-обліку деревини

Казна та Політика
247
Державне агентство лісових ресурсів України ініціює введення єдиної системи електронного обліку деревини для лісокористувачів.
Про це повідомила в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич в інтерв’ю газеті “Голос України”.
“Зараз Держлісагентства ініціює введення єдиної системи електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів. Такий облік дозволить повний контроль лісового ресурсу в державі”, – сказала Юшкевич.
За її словами, Держлісагентству підпорядковане 73% лісів, а 27% – іншим постійним лісокористувачам (комунальні підприємства, облагролес, лісгоспи Міноборони).
Юшкевич нагадала про те, що в лісогосподарських підприємствах Держлісагентства впроваджена і функціонує єдина державна система електронного обліку деревини, яка охоплює близько 99% всієї заготовленої деревини і забезпечує точний облік лісоматеріалів в online-режимі за рахунок маркування деревини спеціальними бірками зі штрих-кодом.
За її словами, така система є ефективним засобом протидії незаконним рубкам, дієвим фактором підвищення ефективності лісогосподарського виробництва за рахунок застосування сучасних логістичних та управлінських рішень, скорочення часу на формування облікової та звітної документації, зменшення простою транспортних засобів, підвищення виходу цінних сортиментів та виробничої дисципліни.
Як повідомлялося раніше, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляв, що російські фірми, які зареєстрували комерційні структури в Україні, скуповують ліс в західноукраїнських областях і вивозять його через Закарпатті на продаж в ЄС.
За матеріалами:
Голос України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас