Brent торгується вище $50 після даних про зниження запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent торгується вище $50 після даних про зниження запасів у США

Енергетика
149
Нафтовий ринок, швидко забувши про чергову безрезультатну зустріч ОПЕК, стабільний в п’ятницю – після закриття торгів напередодні на рекордних позначках.
Реакція ринку на відсутність будь-яких практичних кроків з боку Організації країн-експортерів нафти, конференція якої відбулася в четвер, виявилася короткочасною і Brent вперше з кінця минулого року коштувала на закриття вище $ 50. Серед учасників торгів як і раніше домінують позитивні очікування, більшість інвесторів вважають, що найгірше для ринку залишилося позаду.
ОПЕК всі 18 місяців, поки триває обвал цін на нафту, не може зробити будь-яких практичних заходів для стабілізації кон’юнктури. Квоти на видобуток не діють, виробництво сировини в багатьох країнах зростає, а активно обговорювалася навесні ідея про замороження виробництва не знайшла в результаті підтримки з боку всіх країн-членів.
За даними джерел в картелі, опублікованими у вівторок, держави ОПЕК збільшили видобуток в квітні на 188 тис. барелів на добу (б / д) – до 32,44 млн.
Все це ставить питання про те, наскільки взагалі ОПЕК здатний зберегти в майбутньому свою функцію цінового картелю і надавати якщо вже не вирішальний, як це було ще недавно, але хоча б важливий вплив на ринок.
Міненерго США повідомило в четвер, що товарні запаси нафти в країні скоротилися минулого тижня на 1,37 млн барелів.
Вартість серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:55 за Києвом знизилася на 1 центр – до $ 50,03 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на липень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на 2 центи – до $ 49,15 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас