Бундестаг схвалив законопроект про відкритий доступ в інтернет в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундестаг схвалив законопроект про відкритий доступ в інтернет в Німеччині

Світ
397
Бундестаг схвалив законопроект, що знімає з власників мереж WiFi відповідальність за дії користувачів, а також обов’язок захищати доступ до мережі паролем.
Очікується, що ці заходи приведуть до значного зростання числа відкритих бездротових мереж в громадських місцях, до якого до цього часу перешкоджають саме складні правові положення про відповідальність власників мереж. Вони, згідно з чинним німецьким законодавством, несуть відповідальність за можливі правопорушення з боку користувачів, наприклад, за нелегальне скачування музики і фільмів.
У Німеччині в даний час існує набагато менше громадських пунктів відкритого доступу в інтернет, ніж у багатьох інших країнах, зазначається в примітках до законопроекту, які цитує AFP.
Новий закон може набути чинності у вересні, відзначає агентство dpa.
Проти прийняття законопроекту проголосувала парламентська опозиція – “зелені” і Ліва партія. Вони, як і деякі експерти, критикують те, що пункт про звільнення від обов’язку відповідати за дії користувачів, наводиться не в самому тексті законопроекту, а в обґрунтуванні до нього. Обгрунтування, на відміну від основного тексту, не є обов’язковим до виконання, що може стати приводом для залучення власників мереж до відповідальності.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас