НАБУ проводить обшуки в "Укроборонпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ проводить обшуки в "Укроборонпрому"

Кримінал
677
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводять обшуки в “Спецтехноекспорт” – одному з державних підприємств-спецекспортерів, яке входить до складу Державного концерну “Укроборонпром”, і за місцем проживання його керівників.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Обшуки санкціоновані судом, підкреслюють в бюро.
“Слідчі дії проходять в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому детективами НАБУ в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 23 березня 2016 з ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України”, – пояснили в НАБУ.
З матеріалів кримінального провадження слідує, що посадові особи одного з державних підприємств-спецекспортерів, яке входить до складу Державного концерну “Укроборонпром”, використовуючи службове становище, при укладанні і виконанні ряду зовнішньоекономічних контрактів на поставку комплектуючих до військової техніки, шляхом складання і видачі завідомо неправдивих документів про нібито надані державному підприємству послуги, привласнили кошти держпідприємства в особливо великих розмірах.
“Спецтехноекспорт” підтвердив факт проведення слідчо-оперативних дій співробітниками НАБУ в головному офісі підприємства.
“Ми в повній мірі сприяємо отриманню правоохоронними органами запитуваних ними документів в рамках чинного законодавства України, оскільки ніяких неправомірних дій співробітниками підприємства скоєно не було. Не дивлячись на це, детективи НАБУ провели низку грубих порушень в процесі проведення слідчих дій, не намагалися з’ясувати які обставини справи, до проведення обшуків не питали ніяких документів, не допитували нікого в якості свідків, з початку проведення слідчих дій використовують техніку залякування”, – зазначає прес-секретать “Спецтехекспорта” Вадим Шкляр.
Він також зазначив, що сьогоднішні обшуки на ДП “Спецтехноекспорт” не є першими.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас