Єврокомісія рекомендувала не блокувати сервіси Uber і Airbnb в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія рекомендувала не блокувати сервіси Uber і Airbnb в Європі

Казна та Політика
247
Європейська Комісія в четвер оприлюднила рекомендації національним урядам Європейського Союзу з приводу законодавства в сфері економіки спільного споживання, до якої, зокрема, відносяться сервіс на замовлення таксі Uber і сайт по оренді житла Airbnb.
ЄК, зокрема, порекомендувала уніфікувати законодавство в цій сфері і не вимагати від компаній отримання ліцензій та дозволів в тих випадках, коли вони виступають в ролі посередників між споживачами і тими, хто безпосередньо надає послуги.
“Заборона на діяльність компаній повинна використовуватися тільки як крайній захід”, – йдеться в прес-релізі ЄК.
“Європейській економіці необхідні інновації, будь то в сфері товарів або послуг, – заявив заступник голови Єврокомісії Юрки Катайнен, який відповідає за питання інвестицій та зайнятості. – Наше завдання – сприяти створенню регулятивного середовища, що сприяє розвитку нових бізнес-моделей, при цьому захищаючи споживачів і забезпечуючи рівні умови в сфері оподаткування та зайнятості “.
Відзначається, що на даний момент різні країни ЄС по-різному ставляться до таких сервісів, як Uber. Якщо в Великобританії регулятори прихильно ставляться до діяльності компанії, то в Бельгії, Нідерландах, Німеччині та Франції влада видала часткові заборони на діяльність Uber, багато в чому через протести водіїв традиційних таксі.
Раніше Ельжбета Бьенковска, член Єврокомісії з питань внутрішнього ринку та промисловості, порівняла супротивників Uber з тими, хто виступав проти друкарства в середньовіччя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас