З наступного року ЄС може почати доплачувати українським держслужбовцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З наступного року ЄС може почати доплачувати українським держслужбовцям

Казна та Політика
2115
Європейський Союз може запустити фонд доплати українським державним службовцям у 2017 році, повідомила директор департаменту координації міжнародної допомоги Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олена Трегуб.
“Хочеться плакати, коли згадую, що саме з цього місяця повинен був включитися дев’яностомільйонний фонд доплати зарплат реформаторам на держслужбі з фондів ЄС, який при уряді Яценюка вирішили перенаправити на інші проекти. Зараз кажуть про перенесення фінансування на 2017 рік”, – написала вона.
Також Трегуб зазначила, що затримка фінансування викликає відтік професійних кадрів з державної служби.
“Половина молодих талановитих кадрів з моєї команди департаменту координації допомоги вже розбіглися по закордонах в зв’язку з відсутністю фінансування”, – зазначила директор департаменту.
Нагадаємо, закон про реформу держслужби був підписаний Президентом України Петром Порошенком на початку січня і набув чинності з 1 травня 2016 року.
Прийняття даного закону, проект якого був підготовлений Кабінетом міністрів України та погоджений з Європейським Союзом, дозволило уряду вести переговори з Єврокомісією про створення спеціального фонду для фінансування додаткових виплат українським чиновникам.
Закон про держслужбу передбачає, зокрема, що на всі посади держслужбовців, які не є політичними, кандидатури будуть визначатися виключно на конкурсних засадах. При цьому держслужбовцями будуть вважатися державні секретарі та працівники їх апарату, а міністри і їх заступники – політичними посадами.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас