IATA прогнозує рекордний прибуток авіакомпаній в 2016 р на тлі уповільнення зростання попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IATA прогнозує рекордний прибуток авіакомпаній в 2016 р на тлі уповільнення зростання попиту

Фондовий ринок
127
Сукупний обсяг доходів світових авіакомпаній за підсумками 2016 році буде на $ 3,1 млрд вище раніше зробленого прогнозу, оскільки зниження витрат на авіапаливо компенсує уповільнення темпів зростання пасажиропотоку, уклали учасники щорічних зборів членів Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) в Дубліні.
Очікується, що чистий прибуток перевізників досягне $39,4 млрд в поточному році, побивши минулорічний рекордний результат в $35,3 млрд, говориться в повідомленні асоціації, поширеному в четвер. Разом з тим зростання попиту на пасажирські перевезення IATA прогнозує на рівні 6,2% проти 7,4% в 2015 році.
У різних країнах авіаринки неоднорідні, але в цілому галузь демонструє хорошу роботу, сказав гендиректор IATA Тоні Тайлер. За його словами, за останні п’ять років авіаіндустрія зазнала позитивних змін і підвищила ефективність.
Крім того, експерт вважає, що європейські перевізники візьмуть приклад американських колег і продовжать об’єднуватися навколо великих авіахолдингів, таких як Air France-KLM, Lufthansa, International Airlines Group і British Airways.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас