МЗС почав впроваджувати систему щодо спрощення оформлення віз для іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС почав впроваджувати систему щодо спрощення оформлення віз для іноземців

Казна та Політика
198
Міністерство закордонних справ (МЗС) розпочало впровадження інформаційно-телекомунікаційної системи “Віза” для створення прозорих і доступних умов оформлення віз і спрощення візових процедур.
Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС на сторінці у Facebook.
«1 червня Міністерством закордонних справ розпочато впровадження в експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи «Віза». 10 закордонних дипломатичних установ України та оперативний відділ Департаменту консульської служби МЗС у міжнародному аеропорту «Бориспіль» вже здійснюють оформлення українських віз засобами згаданої системи», – йдеться в повідомленні.
У відомстві зазначають, що «нововведення спрямоване на створення прозорих і доступних умов оформлення віз, спрощення візових процедур та забезпечення дієвого контролю за видачею віз українськими консулами».
Зокрема в посольствах України в Австралії, В’єтнамі, Ізраїлі, Малайзії, Молдові, Польщі, США, Франції, РФ та в Генконсульстві у Шанхаї іноземці вже можуть зареєструвати візове клопотання он-лайн і призначити дату подачі документів у дипломатичній установі України без необхідності очікування в живій черзі.
До кінця цього року планується запровадження нового порядку оформлення українських віз у всіх дипломатичних установах України за кордоном.
Поряд з цим, МЗС завершує роботу над внесенням змін до візового законодавства, спрямованих на створення максимально сприятливих умов оформлення віз для іноземців, які планують в’їхати в Україну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас