Концепт-вантажівка Volvo дозволить скоротити витрати пального на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Концепт-вантажівка Volvo дозволить скоротити витрати пального на третину

Технології&Авто
647
Компанія Volvo Trucks представила новий вантажний концепт, який дозволяє радикально підвищити ефективність магістральних перевезень і приблизно на третину скоротити витрату пального.
Представлений вантажний автомобіль названо Volvo Concept Truck. Одним з ключових факторів зменшення витрати пального стало значне — на 40 % — зниження аеродинамічного опору як тягача, так і напівпричепа. Для цього автопоїзд був повністю модифікований з метою оптимізації аеродинаміки. Наприклад, замість дзеркал заднього виду використано відеокамери. Встановлено спеціальні бічні панелі-дефлектори, які закривають задні колеса тягача і всі колеса причепа.
Крім того, застосування аеродинамічних спойлерів дозволило збільшити довжину причепа. Аеродинамічний опір, викликаний передньою частиною тягача, колісними арками і підніжками кабіни, зведено до мінімуму. Нарешті, оптимізований потік повітря для системи охолодження двигуна.
Концепт також використовує нові шини зі зниженим опором коченню. Напівпричіп важить на дві тонни менше в порівнянні зі стандартним, що дозволяє додатково знизити витрату пального, або підвищити вантажопідйомність. Крім того, концепт отримав вдосконалений силовий привід.
Робота над Volvo Concept Truck велася з 2011 року, польові випробування на дорогах Швеції пройшли восени 2015 року. Метою проекту було підвищити економічність магістральних вантажних автомобілів на величину до 50 %. Оскільки концептуальний вантажний автомобіль є частиною дослідницького проекту, він не піде в серійне виробництво. Проте деякі його аеродинамічні рішення в перспективі будуть задіяні в комерційних вантажівках.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас