Облігації ДТЕК, скуплені наближеною до Порошенка компанією, в травні подорожчали на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облігації ДТЕК, скуплені наближеною до Порошенка компанією, в травні подорожчали на 40%

Фондовий ринок
1083
Єврооблігації ДТЕК Ріната Ахметова в травні продемонстрували 40-відсоткове зростання котирувань.
Про це свідчать дані агентства Bloomberg.
Ще в березні акції ДТЕК торгувалися найбільш дешево – по 35 доларів за цінний папір.
Зростання почалося після того, як Нацкомісія з питань регулювання ринку електроенергії і комунальних послуг (НКРЕКУ) затвердила підвищення тарифів на електроенергію на 15-20%.
Крім того, в квітні НКРЕКУ також затвердила нову методику розрахунку вартості електроенергії, яка спирається на подорожчання вугілля до рівня “ціна в порту Роттердама”, а також враховує вартість його транспортування з Нідерландів в Україну.
Після застосування нової формули, вартість тонни вугілля для ТЕС зросла в Україні до позначки в 1500 грн, хоча раніше воно купувалося в РФ і ОРДЛО на 300 грн дешевше. Після введення в дію нової формули облігації ДТЕК в найкоротші терміни подорожчали до рівня в 59 доларів США, тобто приблизно на 40%.
Раніше гендиректор холдингу ДТЕК Максим Тимченко заявив, що частиною єврооблігацій енергохолдингу ДТЕК, власником якої виступає олігарх Ринат Ахметов, може володіти наближена до Порошенка компанія ICU.
Слід зазначити, що ICU, яку раніше очолювала нинішня глава НБУ Валерія Гонтарєва, скупила облігації в період істотного падіння їх вартості.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас