Через 10 років в Німеччині майже половина енергії буде з поновлюваних джерел — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 10 років в Німеччині майже половина енергії буде з поновлюваних джерел

Енергетика
382
Уряду Німеччини і прем’єр-міністрам 16 федеральних земель в результаті інтенсивних переговорів у ніч на середу, 1 червня, вдалося узгодити лише базові принципи запланованої реформи законодавства про поновлювані джерела енергії.
“Ми не досягли ясної, остаточної згоди”, – констатувала канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel) за підсумками шестигодинної зустрічі в Берліні. У той же час вона підкреслила, що “пройдено вже 90 відсотків шляху”.
“Орієнтири чітко проглядаються”, – додала Меркель, пояснивши, що учасники зустрічі, наприклад, погодилися до 2025 року довести частку відновлюваної енергії до 40 – 45 відсотків. Учасники зустрічі також підтримали пропозицію уряду ФРН про введення тендерів на виробництво відновлюваної енергії замість установки жорстких і гарантованих закупівельних цін на такі енергоносії. Міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель (Sigmar Gabriel) із задоволенням відзначив, що “надалі ціни буде формуватимуть не бундестаг, а ринок”.
Сторони, однак, поки не домовилися про подальше розширення біомаси і деталях з розвитку електромереж та розподілу енергії, видобутої з допомогою вітряків. Проте Габріель висловив упевненість в тому, що уряд ФРН прийме нове законодавство про поновлювані джерела енергії вже 8 червня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас