Медуніверситет ім. Богомольця оштрафували на 30 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медуніверситет ім. Богомольця оштрафували на 30 млн грн

Кримінал
948
Державна фінансова інспекція України під час ревізії в Національному медичному університеті ім. Богомольця виявила порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму майже 3,5 млн гривень.
Про це повідомляється на сайті Держфінінспекції України.
Ревізія охопила період фінансово-господарської діяльності університету з 01.10.2012 по 01.12.2015.
“Зокрема, посадові особи університету не дотримувалися вимог законодавства з питань оплати праці, підготовки спеціалістів та працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, оренди державного та комунального майна, надання цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти”, – пояснюється в повідомленні відомства.
Крім того, керівництво університету не дотрималося рекомендацій Кабміну щодо економного та раціонального використання державних коштів.
Протягом строку позовної давності університет не вжив належних заходів для стягнення простроченої дебіторської заборгованості за недостатнього контролю з боку посадових осіб.
До всього іншого під час ревізії було виявлено процедурні порушення Закону України “Про здійснення державних закупівель” на загальну суму понад 26,5 млн грн.
За результатами ревізії ректору Національного медичного університету ім. Богомольця надіслано вимогу щодо усунення порушень законодавства. Про результати ревізії поінформовано Кабінет Міністрів України, народних депутатів України та Міністерство охорони здоров’я України. Матеріали ревізії передані до Національної поліцію України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас