"Антонов" розробить для ЗСУ бойовий літак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Антонов" розробить для ЗСУ бойовий літак

Технології&Авто
1355
В Україні з’явиться новий вітчизняний бойовий літак, розробкою якого буде займатися ДП “Антонов”.
Про це на брифінгу в Генеральному штабі заявив заступник начальника озброєння Збройних сил України полковник Владислав Шостак.
За його словами, в Україні є всі можливості для створення бойового літака вітчизняного виробництва.
“У нас є замовлення на виготовлення бойового літака. Зокрема, виконавцем такого проекту буде АНТК “Антонов”. Як очікується, двигуни вироблятиме” Мотор Січ “, – зауважив представник Генерального штабу.
Однак Шостак відзначив, що українська сторона хоч і віддає перевагу вітчизняній техніці, проте не виключає можливість придбання військової техніки іноземного зразка. Він підкреслив, що розробляти і обслуговувати літаки в Україні дорого.
Шостак також зауважив, що українські підприємства розробляють виробництво зенітно-ракетних комплексів середньої дальності, а також проводять модернізацію існуючих зразків, зокрема, комплексів С-125.
Шостака також запитали, чи вистачає в ЗСУ зенітно-ракетних комплексів, він відповів: “У вашому запитанні міститься відповідь, російська сторона не застосовує авіацію проти України саме тому, що у нас є достатньо одиниць протиповітряної зброї”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас