НБУ роз'яснив порядок відкриття рахунків клієнтів з перейменованими місцями проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ роз'яснив порядок відкриття рахунків клієнтів з перейменованими місцями проживання

Кредит&Депозит
798
Національний банк роз’яснив порядок відкриття рахунків клієнтів, чиї юридичні адреси потрапили під перейменування.
Про це йдеться в листі Нацбанку №18-0005 / 45234 від 27 травня.
Нацбанк повідомив, що при відкритті рахунків клієнтам, чиє місце проживання зареєстроване за адресою, за якою прийнято рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць, населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, зміни в адміністративно-територіальному устрої, банки повинні додавати до справ з юридичного оформлення рахунків відповідні рішення Верховної Ради або органів місцевого самоврядування.
Згідно п. 2.1 гл. 2 інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, банки зобов’язані на підставі офіційних документів ідентифікувати клієнтів – власників рахунків / представників власників рахунків / осіб, які відкривають рахунки на користь третіх осіб, в порядку, встановленому законодавством з питань запобігання та протидії легалізації доходів.
Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада перейменувала ще 287 населений пункт і район в рамках закону “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборони пропаганди їх символіки”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас