У Фонді гарантування підрахували, скільки грошей можуть виплатити вкладникам банку "Михайлівський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фонді гарантування підрахували, скільки грошей можуть виплатити вкладникам банку "Михайлівський"

Кредит&Депозит
6263
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб може виплатити вкладникам неплатоспроможного банку “Михайлівський” 2,631 млрд гривень.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Фонду.
Сума коштів фізичних осіб, яка може бути відшкодована Фондом, на 21 травня за даними звітності неплатоспроможного банку становила 2,631 млрд гривень.
За повідомленням Національного банку, 20 травня цього року було проведено значну кількість операцій з переказу вкладів фізичних осіб з фінансової установи, пов’язаної з банком “Михайлівський”, на баланс банку, що збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на суму понад 1 млрд гривень.
Протягом 24-25 травня в Фонд надійшла велика кількість звернень клієнтів ТОВ “Інвестиційно-розрахунковий центр” по поверненню коштів за договорами “Капітал +”, “Суперкапітал” і т. і., Укладеним між ТОВ “Інвестиційно-розрахунковий центр” та фізичними особами через повіреного банку “Михайлівський”.
Фонд звертає увагу, що ТОВ “Інвестиційно-розрахунковий центр” не є банківською установою, не є учасником Фонду і, відповідно, кошти, залучені цією компанією, не гарантуються.
Також Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосив про пошук приймаючого банку для неплатоспроможного банку “Михайлівський”.
Фонд повідомляє про проведення пошуку осіб, зацікавлених бути залученими до виведення неплатоспроможного банку з ринку.
Зацікавлені банки можуть взяти участь в конкурсі на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку.
В даний час в перелік попередньо кваліфікованих осіб для участі в виведенні неплатоспроможних банків з ринку входить 4 банки.
Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 23 травня ввів тимчасову адміністрацію в банк “Михайлівський”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас