Україна планує з 2017 р покупки в США компонентів для перспективної ракетно-космічної техніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує з 2017 р покупки в США компонентів для перспективної ракетно-космічної техніки

Технології&Авто
317
Україна розраховує на прорив у діалозі з США з питань закупівель компонентів для перспективної ракетної техніки, американська Honeywell вже в 2017 році може почати поставки української ракетно-космічної галузі компонентів класифікації millitary, заявив глава Державного космічного агентства України Любомир Сабадош.
Коментуючи на прес-конференції в понеділок у Києві підсумки минулого 23-27 травня робочого візиту в США, глава ДКАУ уточнив, що переговори з питання сприяння США в компенсації Україні розриву співпраці з РФ в програмах військового космосу розпочаті українською і американською сторонами в 2015 році.
Як зазначив Л.Сабадош, в ході минулих у рамках візиту переговорів з американською Honeywell піднімалася тема можливості закупівель України в США необхідних компонентів для перспективної української ракетної техніки.
“Honeywell має потенційну можливість забезпечити поставку нам комплектації для виготовлення приладів космічного призначення”, – сказав він.
“На сьогоднішній день ми домовилися, що від нашого боку буде сформований чіткий пакет документів по комплектації, яку необхідно закуповувати в США за класифікацією millitary з поясненням, які будуть виготовлені продукти, яким буде їх використання, в яких цілях”, – сказав він.
“Я думаю, що обмеження (американської сторони – ред.) будуть зняті, і поставки почнуться вже в 2017 році”, – додав глава ДКАУ.
У 2014 році Україна припинила експорт в РФ товарів військового та подвійного призначення в зв’язку з російською агресією і анексією РФ Криму, заборона на ВТС з РФ, включаючи поставки продукції подвійного призначення, введений в червні 2014 року. Уряд України в травні 2015 року розірвало міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року. РФ також припинила ВТС з Україною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас