У Дубаї з'являться "розумні" пляжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дубаї з'являться "розумні" пляжі

Світ
1005
Пляжі, обладнані вітряними генераторами і сонячними батареями для підзарядки смартфонів, а також “розумними” роздягальнями та точками wi-fi доступу з’являться в Дубаї (ОАЕ), повідомили в прес-службі Департаменту туризму і комерційного маркетингу уряду Дубая.
Муніципальна влада емірату проводить модернізацію пляжу Умм-Суккейм недалеко від готелю Бурж-аль-Араб. Цей елітний пляж, який іноді називають “семизірковий”, стане першим “розумним” пляжем Дубая.
Роздягальні Умм-Суккейм, крім стандартного набору послуг, будуть обладнані камерами зберігання з кодами доступу. Влада Дубая також веде роботу по організації на пляжі точок безкоштовного доступу в інтернет. Інтернет-станції матимуть форму пальм, зможуть одночасно надавати доступ в мережу 50 відпочиваючим в радіусі 53 метрів. Крім того, їх можна буде використовувати для зарядки гаджетів і телефонів
Електронні пальми зможуть показувати гостям необхідну інформацію про погоду і визначні пам’ятки Дубая. Заряджатися вони будуть від сонячних батарей протягом дня, а ввечері самі стануть висвітлювати пляж.
“Проект пляжу Умм-Суккейм стане пілотним. Після того, як ці нововведення будуть відпрацьовані до досконалості, ми зможемо скористатися їхнім досвідом на інших пляжах, які знаходяться у відомстві муніципалітету Дубая”, – повідомив помічник гендиректора муніципалітету Дубая Обаїд Аль Шамсі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас