Американська OPIC може виділити до $25 млн в Dragon Capital New Ukraine Fund — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська OPIC може виділити до $25 млн в Dragon Capital New Ukraine Fund

Фондовий ринок
284
Американська урядова організація з фінансування розвитку OPIC (Overseas Private Investment Corporation) може надати кредит до $ 25 млн Dragon Capital New Ukraine Fund (DCNUF), створеній українськоій інвесткомпанії “Драгон Капітал” спільно з керованим Soros Fund Management (SFM) в інтересах сім’ї Джорджа Сороса Сороса приватним інвестфондом Ukrainian Redevelopment Fund LP (URF).
Як говориться в повідомленні OPIC, її рада директорів планує розглянути можливість виділення цих коштів на 10-річний термін на засіданні 9 червня.
Згідно з оприлюдненою інформацією, заявлений розмір фонду – $ 150 млн. Передбачається, що він здійснить від шести до 12 інвестицій, вважаючи за краще купувати контрольні частки, в добре усталені бізнеси з сильними командами управління і потенціалом зростання.
Як уточнив засновник і глава “Драгон Капітал” Томаш Фіала, в даний час три можливих проекту вже пройшли стадію due dilligance, і в даний час вони знаходяться на стадії узгодження транзакційних документів.
“Думаємо, що перші угоди можемо оголосити протягом трьох місяців”, – сказав він.
Фіала нагадав, що Dragon Capital New Ukraine Fund був формалізований з Дж.Соросом в жовтні минулого року, і тоді ж обидві сторони підтвердили свої зобов’язання по формуванню частини капіталу нового фонду.
За його словами, більш тривалий термін від оголошення DCNUF до здійснення перших угод пов’язаний з тим, що фонд купує тільки контрольні частки в компаніях. “У цьому випадку процес домовленості з власником, due dilligance набагато більш трудомісткий, ніж в разі покупки міноритарних часток”, – зазначив глава “Драгон Капітал”.
Він зазначив, що в даний час на українському ринку такий підхід є, “напевно, унікальним”. Фіала уточнив, що формується Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III), який буде керувати Horizon Capital і в який OPIC може вкласти до $ 37,5 млн, орієнтується на покупку міноритарних, блокуючих пакетів.
Глава “Драгон Капітал” уточнив, що більший обсяг фінансування від OPIC EEGF III в порівнянні з DCNUF пов’язаний з тим, що засновники останнього також беруть участь в його формуванні своїми коштами.
Фіала уточнив, що остання угода попереднього створеного “Драгон Капітал” фонду Europe Virgin Fund (EVF) – в українського недержавного оператора ринку послуг безпеки “Венбест” була здійснена в квітні-травні минулого року.
Як повідомлялося, в середині листопада 2015 року в “Драгон Капітал” заявили, що керований SFM в інтересах сім’ї американського інвестора-філантропа Дж.Сороса став одним з “якірних” інвесторів DCNUF. Департамент прямих інвестицій “Драгон Капітал” став генеральним партнером DCNUF, і інвесткомпанія анонсувала, що незабаром після першого закриття, очікуваного до кінця 2015 року, запропонує увійти в DCNUF іншим інвесторам.
“Драгон Капітал” – одна з найбільших інвесткомпаній України – заснована в 2000 році. Працює в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.
Міноритарним пакетом “Драгон Капітал” з 2007 року володіє Goldman Sachs, один з найбільших світових банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас