У Львівській області працівники банку привласнювали гроші з депозитних рахунків клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львівській області працівники банку привласнювали гроші з депозитних рахунків клієнтів

Кримінал
3613
У контексті безпеки банківських клієнтів і їх коштів часто говорять про заходи захисту від різних кібершахраїв: банкоматних злодіїв, аферистів в мережі, кіберзлочинців, що використовують принципи соціальної інженерії. Однак небезпека може підстерігати і в самому банку в особі працівників фінустанови. Але ж клієнти, що особливо часто відвідують банківські заклади, звикли довіряти співробітникам банку.
Співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України у Львівській області викрили та задокументували протиправну діяльність касирів однієї з банківських установ. Співробітники, маючи доступ до карткових рахунків і зловживаючи службовим становищем, підробляли підписи клієнтів банку на заявах про дострокове розірвання депозитного договору, а також здійснювали незаконне зняття коштів без відома і присутності клієнтів.
Як повідомляє прес-служба кіберполіції, один касир був затриманий, йому оголошено про підозру. Готуються матеріали про підозру ще двом особам. За попередніми оцінками, збиток від протиправних дій співробітників банку становить 4 млн грн.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас