ЄБРР отримав кошти на сховище відпрацьованого палива на ЧАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР отримав кошти на сховище відпрацьованого палива на ЧАЕС

Казна та Політика
144
На рахунку Європейського банку реконструкції і розвитку надійшли додатково зібрані 25 квітня кошти від країн-донорів для завершення будівництва сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), в тому числі 1,4 млн євро від України.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за підсумками робочої зустрічі з директором Департаменту ядерної безпеки ЄБРР «Україна-Європейський банк реконструкції і розвитку» Вінсом Новаком.
«Отримали прекрасну новину – на рахунок ЄБРР надійшли додатково зібрані 25 квітня цього року країнами-донорами на завершення будівництва сховища для відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2), в тому числі 1,4 млн євро від України», – зазначив Семерак.
Він очікує, що 22 липня в ході чергового засідання Асамблеї донорів ЄБРР в Лондоні питання співпраці з Україною буде продовжений.
Нагадаємо, введення в експлуатацію СВЯП-2 очікується в 2017 році. До кінця 2016 року будівництво об’єкта буде завершено, фахівці проведуть перший етап випробувань.
Будівництво СВЯП-2 фінансується з рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).
Об’єкт СВЯП-2 призначений для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо зберігання відпрацьованих тепловиділяючих збірок і відпрацьованих додаткових поглиначів, які накопичені на Чорнобильській АЕС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас