Sharp не продає бізнес з випуску сонячних панелей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sharp не продає бізнес з випуску сонячних панелей

Фондовий ринок
230
Тайванський контрактний виробник електроніки Foxconn, який готується отримати контроль над Sharp, не планує продавати розвивається японською компанією бізнес в області сонячної енергетики. Таким чином, розвіяні побоювання партнерів, які припускали, що цей підрозділ буде закрито в результаті злиття Foxconn і Sharp.
«Ми хочемо, щоб ви знали, що ми сповнені рішучості підтримувати цей бізнес», – заявили засновник Foxconn Террі Гоу (Terry Gou) і новий генеральний директор Sharp Тай Джен-ву (Tai Jeng-wu) в листі партнерам японської компанії на ринку сонячної енергетики.
Нагадаємо, в кінці березня 2016 року Foxconn оголосила про покупку двох третин акцій Sharp за $ 3,5 млрд. Ця сума виявилася на 20% менша від тієї, про яку йшла мова в первинній угоді, через нерозкриті зобов’язання і великі збитки японського виробника.
Террі Гоу говорив, що для повернення Sharp до прибутку без скорочення робочих місць не обійтися. За даними агентства Reuters, тільки в Японії може бути звільнено близько 3 тис. співробітників. Також ЗМІ писали про можливий продаж деяких підрозділів Sharp, в тому числі бізнесу з випуску сонячних панелей.
Foxconn і Sharp планують закрити операцію до кінця червня 2016 року, в той час як раніше називалися більш пізні терміни – початок жовтня.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас