Гонтарева розраховує в 2016 р задовольнити весь попит на дивіденди за 2 минулі роки, що підлягають поверненню за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева розраховує в 2016 р задовольнити весь попит на дивіденди за 2 минулі роки, що підлягають поверненню за кордон

Фондовий ринок
295
Національний банк України (НБУ) в 2016 році розраховує задовольнити весь попит на дивіденди за 2014-2015 рр., які підлягають поверненню за кордон іноземним інвесторам, повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва на прес-конференції в Києві в четвер.
“Ми обробляємо інформацію від банків про накопичені (до виплати – ред.) дивіденди. Йдеться про дивіденди за 2014-2015 рр. Ми не бачимо великих сум, оскільки це були не найприбутковіші роки для бізнесу. Тому сподіваємося, що зможемо задовольнити весь попит в цьому році “, – сказала вона.
Як повідомлялося, НБУ в рамках підготовки до скасування заборони на репатріацію дивідендів звернувся до банків з проханням провести роботу з клієнтами для визначення їх намірів щодо повернення дивідендів за кордон і до 20 травня надати регулятору необхідну інформацію.
На основі отриманих даних НБУ розробить графік і порядок репатріації дивідендів. Виплати дивідендів в іноземній валюті за кордон будуть здійснюватися поступово протягом певного періоду.
НБУ планує скасувати заборону і оголосити графік і порядок після завершення другого перегляду програми розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом.
За повідомленням НБУ, здійснити репатріацію дивідендів зможуть іноземні інвестори (з використанням інвестиційного рахунку), емітенти корпоративних прав, акцій і інвестсертифікатів (коли сам емітент здійснює покупку або перерахування валюти за кордон), а також депозитарна установа, що обслуговує рахунок в цінних паперах депонента-інвестора і забезпечує виплату за кордон дивідендів по цінних паперах.
Як повідомлялося, Нацбанк постановою №140 від 3 березня 2016 року “Про регулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринку” продовжив основні валютні обмеження, включаючи заборону на покупку і перерахування іноземної валюти з метою повернення за кордон іноземному інвестору дивідендів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас