АП: Україна в 2016 році виставляє на приватизацію 345 держкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АП: Україна в 2016 році виставляє на приватизацію 345 держкомпаній

Казна та Політика
502
Результатом реалізації програми дій уряду повинна стати приватизація державних підприємств, економія державних коштів та поліпшення бізнес-клімату.
Про це заявив заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків.
“У списку приватизації на 2016 рік 345 державних компаній”, – сказав Шимків на прес-конференції в четвер за підсумками засідання Національної ради реформ.
Крім того, уряд планує ліквідувати не менше 50 бар’єрів для бізнесу, створити “єдине вікно”, виконати програму “Doing Business”, заощадити через систему “Prozorro” до 20% загальної суми закупівель на суму 50 млрд гривень на рік.
Також уряд розраховує на продовження децентралізації і створенні до 200 нових територіальних громад, формування опорних шкіл і збільшення місцевих бюджетів до 110 млрд гривень в 2016 році.
У фінансовій сфері планується реформа Державної фіскальної служби і спрощення податкової системи, поліпшення її прозорості та адміністрування.
У свою чергу перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів повідомила, що нинішня програма уряду відрізняється від попередніх тим, що складена так, що завдання реалістичні для виконання протягом 10-12 місяців. Також, ці плани не вимагають виділення додаткових коштів з держбюджету.
За її словами, уряд також робить ставку на стимулювання експорту.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас