Данилюк: Україна почне виплачувати частину держборгу вже з 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк: Україна почне виплачувати частину держборгу вже з 2020

Казна та Політика
386
Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Україна почне виплачувати частину державного боргу, починаючи з 2020 року.
“Ми беремо кредити, не перший рік, і набрали їх уже близько 70%. Частину боргів ми реструктуризували і почнемо їх виплачувати (великі платежі), починаючи з 20-року. А виплачувати ми можемо їх двома способами: за рахунок нашого зростання економіки і ресурсів, які ми самі генеруємо, і залученням зовнішнього фінансування, з ринку. І це вже не гроші донорів. Потрібно дивитися на кілька років вперед і розуміти, що ми повинні до 20-му році стати зростаючою економікою, яка буде мати можливість залучати гроші на зовнішніх ринках “, – підкреслив міністр.
На думку Данилюка, уряду зараз потрібно показати інший темп просування в реформах.
“Ми повинні стати вірним партнером для інвесторів, а також для тих, хто надає нам кредитні кошти. І в цьому МВФ нам повинен допомагати. Але з такими темпами, як ми зараз рухаємося, з МВФ ми не станемо такими партнерами. І в цьому не проблема МВФ. Це наша проблема. Тому я дуже розраховую на команду уряду, на те, що ми зараз покажемо інший темп просування в реформах “, – сказав він.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас