Раді пропонують посилити повноваження НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують посилити повноваження НАБУ

Казна та Політика
230
У Верховній Раді України пропонують посилити можливості Національного антикорупційного бюро в боротьбі з корупцією серед вищих посадових осіб держави.
Відповідний законопроект “Про внесення зміни до статті 263 Кримінального процесуального кодексу України щодо надання підрозділам Національного антикорупційного бюро України права на зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж” зареєстрований в парламенті під №4721.
Як зазначив ініціатор законопроекту народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Павло Різаненко, документом передбачається посилити інституційні можливості НАБУ в боротьбі з корупцією, особливо в частині тих правопорушень, які вчинені особами вищого складу Нацполіції або військовослужбовцями вищого офіцерського складу СБУ.
“Законопроектом надається право уповноваженим підрозділам НАБУ на зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж без залучення до виконання відповідних негласних слідчих дій співробітників підрозділів органів Національної поліції або органів безпеки”, – зазначив депутат.
Зокрема, пропонується встановити, що зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж (Інтернет, телефонний зв’язок) покладається, крім уповноважених підрозділів органів Нацполіції і органів безпеки, також на уповноважені підрозділи НАБУ.
На думку авторів законопроекту, його прийняття сприятиме посиленню інституційної спроможності НАБУ в боротьбі з корупцією, що дозволить його детективам проводити досудове розслідування з більшою ефективністю в максимально короткі терміни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас