Перші випробування футуристичних китайських автобусів-тунелів можуть пройти вже цього літа (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші випробування футуристичних китайських автобусів-тунелів можуть пройти вже цього літа (відео)

Технології&Авто
872
В майбутньому на китайських автомагістралях можуть з’явитися гігантські червоподібні транспортні засоби, покликані вирішити гостру проблему дорожніх заторів у країні.
Ці незвичні на вигляд транспортні засоби називаються Straddling Bus (букв. переклад – автобус, що розставляє ноги) і дещо нагадують автобус «Нічний Лицар» з «Гаррі Поттер і в’язень Азкабану». По суті, це величезний потяг спеціальної конструкції у вигляді тунелю, через який можуть переміщатися більш компактні транспортні засоби. За описом отримує таке китайське Надземне метро.
Пасажиромісткість автобуса становить близько 1400 осіб. Причому його використання не тільки усуває необхідність прокладання додаткових ліній метро, але і сприяє скороченню рівня викидів шкідливих речовин в атмосферу, оскільки є повністю електричним.
За оцінками компанії Transit Explore Bus, що займається розробкою цих автобусів, з кожним випущеним примірником щорічні обсяги споживання викопного палива і викиди вуглекислого газу будуть знижуватися на 800 і 2500 тонн відповідно. Це дуже важливо, враховуючи, що за останнє десятиліття рівень забруднення повітря в Китаї катастрофічно зріс.
Очікується, що ці автобуси зможуть переміщатися зі швидкістю близько 65 км/год і зможуть пропускати крізь себе транспортні засоби заввишки не більше 2 метрів.
За словами інженера Transit Explore Bus і автора ідеї з автобусами-тунелями Соня Южу, перші випробування повнорозмірної моделі можуть пройти вже цього літа в китайській провінції Чанчжоу. І це будуть перші випробування подібних автобусів. Сама ідея зародилися ще в 1969 році, а потім в 2010 році Сонь Южу спробував вдихнути в проект друге життя, але далі уявних експериментів справа поки так і не дійшла.
Судячи з усього, на цей раз інтерес до проекту вищий, ніж багато років тому. Макет автобуса можна було побачити на нещодавній дев’ятнадцятій за рахунком виставці International High-Tech Expo в Пекіні.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас