Клієнти Uber готові платити за поїздку по десятикратному тарифу, якщо їх смартфон майже розряджений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клієнти Uber готові платити за поїздку по десятикратному тарифу, якщо їх смартфон майже розряджений

Технології&Авто
2003
Поки Україна очікує обіцяного в березні-квітні поточного року (так, ми в курсі, що вже закінчується травень) запуску Uber, глава економічних досліджень американської компанії Кейт Чен (Keith Chen) звернув увагу на цікаві закономірності замовлень. Виявляється, на згоду клієнта викликати таксі по істотно підвищеним тарифом впливає … ступінь заряду батареї смартфона.
Під час установки програми Uber на смартфон користувача, воно отримує цілий ряд дозволів, серед яких і повідомлення про перехід в режим економії заряду (low-power mode). Аналізуючи масив даних, Кейт Чен звернув увагу, що можливість опинитися наодинці з розрядженим апаратом настільки лякає клієнтів, що вони частіше погоджуються на максимальний мультиплікатор, який збільшує стандартний тариф в 9,9 раз. У той же час користувачі з повністю зарядженим телефоном набагато більш терплячі і можуть дозволити собі дочекатися зниження даного коефіцієнта до розумних значень.
Ще одна цікава психологічна особливість процесу прийняття рішення про поїздку полягає в тому, що клієнти Uber частіше погоджуються на “дробовий” мультиплікатор. Пропозиція про поїздку з “круглим” коефіцієнтом начебто 2,0 часто сприймається клієнтами, як нечесний варіант, встановлений компанією вручну в бажанні більше заробити. У той же час коефіцієнт типу 2,1 користувачі сервісу сприймають як чесна пропозиція, автоматично розраховане системою виходячи з безлічі поточних умов.
В кінці свого виступу Кейт Чен пообіцяв, що Uber не використовуватиме цю інформацію для того, щоб витрусити побільше грошей зі своїх клієнтів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас