Прем'єр розповів, як хтось саботує лібералізацію ринку ліків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр розповів, як хтось саботує лібералізацію ринку ліків

Казна та Політика
691
Спроби уряду домогтися прийняття закону, згідно з яким ліки з ряду розвинених країн зможуть поставлятися в Україну без сертифікації, наштовхуються на опір.
Про це в середу під час засідання Кабміну заявив прем’єр Володимир Гройсман.
“Більше місяця ми цим питанням займаємося. На кожному етапі в тих чи інших законах з’являється то якась кома, то якась пропозиція, то якесь слово, яке повністю спотворює суть законопроекту. Ну в кінці кінців! У цьому питанні треба поставити крапку. Сьогодні буде перенесений ще законопроект, який повністю врегулює це питання і, слава Богу, узгоджений з громадським сектором, депутатами Верховної Ради “, – сказав він.
Гройсман висловив надію, що цей документ буде розглянутий вже на наступному тижні як пріоритетний і швидко буде підписаний президентом.
“Щоб ліки, які виробляються в європейських країнах, Сполучених Штатах, Канаді, Японії, Австралії і не тільки там виробляються і сертифіковані, а ще й вживаються в цих країнах – без будь-яких перешкод приїжджали в Україну і люди змогли отримати доступ до цих ліків “, – нагадав він.
На думку прем’єра, “це знизить ціни за рахунок конкуренції та підвищить якість за рахунок новітніх технологій виробництва чистих і ефективних ліків”.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас