СБУ в Одесі виявила конвертцентр з щомісячним оборотом понад 30 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ в Одесі виявила конвертцентр з щомісячним оборотом понад 30 млн грн

Кримінал
486
Служба безпеки України спільно з представниками прокуратури припинили функціонування крупного конвертаційного центру, яка завдала державі збитків більш ніж на 100 млн грн.
“Зловмисники проводили фіктивні операції по рахунках, виводили кошти за межі України, а також здійснювали нелегальні валютні операції. Щомісячний оборот проконвертованих грошей становив понад 30 млн грн. Збитки, завдані державному бюджету за час функціонування” конверта “, оцінюються більш ніж в 100 млн грн “, – повідомив прес-центру СБУ в середу.
Як повідомляється, в рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали кур’єра конвертаційного центру з 1,326 млн грн, а згодом – ще чотирьох членів угрупування.
“Під час одночасно проведених обшуків в офісних приміщеннях “конверту” в приміщеннях його організаторів, кур’єрів і бухгалтерів вилучено печатки фіктивних підприємств, фінансово-господарська документація, більш 3,750 млн грн готівки. На рахунки підприємств, підконтрольних учасникам фінансової операції, накладено арешти”, – поінформували в СБУ.
Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас