Зростання світових продажів смартфонів сповільнилося до 3,9% в I кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання світових продажів смартфонів сповільнилося до 3,9% в I кварталі

Технології&Авто
98
Світові продажі смартфонів кінцевим користувачам в I кварталі 2016 року зросли на 3,9% в порівнянні з тим же періодом 2015 року, повідомила дослідницька компанія Gartner.
Темпи підвищення істотно сповільнилися з 19,3% в I кварталі 2015 року та майже 10% в жовтні-грудні.
Всього в січні-березні поточного року в світі було реалізовано 349,25 млн смартфонів, або 78% від загального числа проданих мобільних телефонів.
Тим часом продажі пристроїв китайських виробників, число яких в топ-5 зросло до трьох, злетіли на 17%, так як в країнах, що розвиваються посилюється інтерес до бюджетних моделей, особливо якщо вони сумісні з мережами 4G.
“Китайські бренди стають новими провідними світовими брендами. У I кварталі 2015 року в першій п’ятірці світових вендорів смартфонів було два китайські бренди, вони представляли 11% ринку. У I кварталі 2016 року таких брендів було три – Huawei, Oppo і Xiaomi – і вони займали 17% ринку “, – зазначив директор з досліджень Gartner Аншул Гупта.
Кращі результати в минулому кварталі продемонструвала Oppo – зростання продажів на 145% і вихід на 4-е місце в світі. Як і Huawei з Xiaomi, Oppo активно просувається на китайському ринку, витісняючи Lenovo, Samsung і Yulong. При цьому пристрої Huawei на початку поточного року користувалися високим попитом в Європі, Африці, Північній і Південній Америці, а Oppo і Xiaomi домінували в Азіатсько-тихоокеанському регіоні, де їх обсяги збуту підскочили на 20% і 199% відповідно.
Разом з тим падіння продажів iPhone вперше виражалося двозначним числом (14%), що дозволило Samsung збільшити відрив від Apple за часткою ринку.
Lenovo в I кварталі втратила місце в першій п’ятірці постачальників смартфонів, а також в першій десятці світових виробників мобільних телефонів.
“У Lenovo був ще один важкий квартал, продажу її смартфонів по всьому світу впали на 33%”, – сказав А.Гупта. У Великому Китаї скорочення склало 75%.
З точки зору операційних систем, що використовуються в смартфонах, Android зміцнив перевагу перед iOS і Windows Mobile, збільшивши частку ринку до 84%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас