У Пенсійному фонді кажуть, що 80-мільярдний дефіцит не завадить виплатам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пенсійному фонді кажуть, що 80-мільярдний дефіцит не завадить виплатам

Казна та Політика
416
Дефіцит Пенсійного фонду не є новою проблемою, але це жодним чином не заважає здійсненню виплат пенсій громадянам.
Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний.
“Що стосується дефіциту Пенсійного фонду, то це питання не нове. У цьому році значні кошти виділяються з державного бюджету до бюджету Пенсійного фонду, а це майже 145 мільярдів гривень. З цих коштів на покриття дефіциту бюджету пенсійного фонду спрямовується понад 80 млрд грн”, – сказав Зарудний.
У той же час він запевнив, що це не є проблемою, через яку пенсійні виплати можуть бути загальмовані. “На сьогоднішній день Пенсійний фонд вчасно і в повному обсязі здійснює всі необхідні виплати пенсіонерам. У нас немає ніяких затримок або збоїв в здійсненні цих виплат. Буквально завтра ми завершуємо фінансування виплат пенсій травня”, – додав голова правління ПФУ.
При цьому він визнав, що дефіцит ПФ збільшився в порівнянні з минулим роком. “У першу чергу це пов’язано з тим, що, як ви знаєте, в цьому році майже вдвічі зменшено ставку єдиного соціального внеску, який є основним джерелом надходжень до Пенсійного фонду. Тому відповідні втрати ПФУ компенсовані з державного бюджету”, – додав Зарудний.
На його думку, для того, щоб вирішити питання, пов’язані з дефіцитом, слід прийняти ряд законодавчих актів. “Певні пропозиції вже передані урядом до парламенту. Над деякими пропозиціями ми працюємо, в тому числі, і міністерство соціальної політики, Пенсійний фонд, міністерство фінансів. Думаю, найближчим часом ці пропозиції також можуть з’явитися в парламенті”, – додав голова правління Пенсійного фонду .
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас