Україна буде активніше "годувати" Китай, - Рутицька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде активніше "годувати" Китай, - Рутицька

Аграрний ринок
736
Україна готує комплексну програму українсько-китайського співробітництва в агросекторі. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.
“Минулого літа ми представляли в Китаї аграрні проекти, які можна було б реалізувати. І за цей час значно просунулися в їх розвитку”, – повідомила Рутицька.
Вона звернула увагу, що половина всього експорту з України в Китай припадає саме на аграрну продукцію. Збільшити частину продукції з доданою вартістю – найперше завдання, підкреслила чиновник.
“Якщо говорити про перспективи, то китайський ринок дуже цікавий для нас. Різниця в ВВП України і Китаю практично в 90 разів, в кількості населення – в 30 разів, території – в 16 разів. Але ось за таким показником, як розмір сільськогосподарських земель, Китай випереджає Україну за все в 4,5 рази”, – говорить Рутицька.
“На даний момент обговорюємо сертифікацію продукції, що цікавить Китай, зокрема фруктів і ягід. Відповідні українські служби вже працюють над документами, які необхідні для початку поставок”, – стверджує Рутицька.
Вона сподівається, що нарощувати експорт продукції з доданою вартістю можна буде в тому числі і за допомогою китайських інвестицій.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас