Гриневич розповіла, як збирається модернізувати зміст освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриневич розповіла, як збирається модернізувати зміст освіти

Казна та Політика
394
Міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич наполягає на необхідності модернізації змісту освіти як однієї з пріоритетних завдань міністерства.
«Наш зміст освіти безнадійно застарів. І сьогодні весь цивілізований світ готує і наповнює зміст освіти таким чином, щоб вона була освітою для життя, а не купою теоретичної інформації, яка весь час збільшується », – заявила міністр в ефірі телеканалу ICTV.
За словами Гриневич, сьогодні зміст освіти має орієнтуватися на формування ключових умінь компетентності людини 21 століття. Це знання рідної мови, знання двох іноземних мов, математична грамотність, вміння застосувати математику для вирішення повсякденних завдань. Крім того, це вміння працювати в команді, критично мислити.
Як зазначила міністр освіти, серед цього переліку є і культурна компетентність, яка повинна впроваджуватися з першого класу, коли дитина розвиває свій емоційний інтелект, і тривати до повного отримання загальної середньої освіти.
«За допомогою правильних текстів, які даються дітям для читання, за допомогою гуртків на базі школи брати участь в гуртках і розвивати ті таланти, які дитині притаманні», – додала Гриневич.
За її словами, сьогодні розпочато роботу над новими стандартами освіти. У зв’язку з цим, одне з важливих завдань міністерства – навчити вчителів викладати по майбутніх нових стандартах.
Також, відповідаючи на запитання експертів, міністр нагадала про особливе місце художньої освіти в проекті закону «Про освіту».
За її словами, в законопроекті внесені зміни в правила присвоєння вчених звань та наукових ступенів у мистецькій освіті. Адже художник, який виставляє свої картини на престижних міжнародних виставках, є визнаним художником, але якщо не написав роботу, яку повинні охарактеризувати мистецтвознавці, не може отримати вчене звання і бути професором в художній академії. За її словами, ця норма була змінена, а в законопроекті внесені зміни щодо особливостей цього утворення.
«Я вважаю, що зараз в законі «Про освіту »ми досить виписали особливості художньої освіти», – зазначила Гриневич.
Крім того, міністр підкреслила важливість відкритості діяльності Міносвіти і готовність до співпраці з громадськістю: для зв’язку можна використовувати всі інструменти комунікації: поштові скриньки, соціальні мережі.
«Ми завжди готові пояснювати кожні наші кроки», – резюмувала вона
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас