Google буде вчити ШІ створювати твори мистецтва (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google буде вчити ШІ створювати твори мистецтва (відео)

Технології&Авто
208
Новий проект Google під назвою Magenta дозволить визначити, наскільки штучний інтелект може бути творчим. Проект був представлений на музичному фестивалі Moogest в Північній Кароліні.
За словами розробника Google Brain Дугласа Ека (Douglas Eck), мета його полягає в тому, щоб визначити, чи може ІІ незалежно від людей писати оригінальну музику і малювати картини.
Команда розробників Magenta буде використовувати програмне забезпечення для машинного навчання TensorFlow, створене Google і має відкритий вихідний код. Розробники будуть «тренувати» ІІ таким чином, щоб він навчився створювати твори мистецтва. Magenta буде створювати спеціальні інструменти і викладати їх на загальний огляд – наприклад, інструмент, що допомагає дослідникам імпортувати дані з MIDI-файлів в TensorFlow.
Член команди Magenta Адам Робертс (Adam Roberts) продемонстрував програму, яка за допомогою цифрового синтезатора може створювати музику, попередньо прослухавши ряд нот, зіграних людиною. Дуглас Ек передбачає, що коли-небудь ІІ може бути натренований таким чином, щоб з легкістю створювати абсолютно нові музичні замальовки.
Сама ідея створення творів мистецтва ІІ не нова. Наприклад, ще один проект Google, DeepDream, націлений на створення штучним інтелектом абстрактних малюнків за допомогою ряду алгоритмів. Ек зазначив, що Magenta був натхненний проектами на зразок DeepDream.
Публічний запуск Magenta відбудеться на початку червня.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас