Фармацевт розповів, як подешевшали ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фармацевт розповів, як подешевшали ліки

Особисті фінанси
1455
Українці стали частіше робити покупки в аптеках. Про це розповіла директор мережі аптек “Гарант-Медфарм” Марія Веретюк.
“Середній чек в аптеці не змінився в порівнянні з минулим роком. Однак якщо в минулому році в аптеку заходило 10 покупців і в середньому купували ліки на 200 гривень, то зараз приходить 20 і скуповується на 80 гривень. Коли подорожчали ліки, люди зайвий раз не заходили в аптеку. Зараз повертаємося до практики профілактики хвороб, а не тільки лікування “, – говорить фармацевт.
За її словами, багато препаратів в порівнянні з минулим роком подешевшали на 10-20%, а іноді – на 30-50%.
“Ціни зменшилися не на всі ліки. Деякі виробники залишили старі ціни, але багато постачальників відреагували на те, що долар стабілізувався. Найбільше подешевшали дорогі ліки. Є препарати, які в минулому році коштували по 350 гривень, а зараз продаються по 180. Але це вартість упаковки, якої вистачає на 5-7 днів лікування. Курс препарату може бути розрахований на кілька місяців. на деякі ліки ціни впали наполовину, але більшість подешевшали на 10-20% “, – говорить Марія Веретюк.
Найбільше купують ліки від тиску. Середня ціна упаковки вітчизняних ліків цієї категорії – 20 грн, імпортного виробництва – 60-70 грн.
“Зараз люди активно поповнюють дачні аптечки. Замість йоду й зеленки купують стерилізують розчини. Є попит на препарати від алергії, укусів, засоби захисту шкіри від сонця. Багато беруть знеболюючих, а також різні ліки для дітей. Просять медикаменти подешевше”, – коментує експерт
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас