Україна заморозила переговори про вільну торгівлю з Сербією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заморозила переговори про вільну торгівлю з Сербією

Казна та Політика
517
Серед пріоритетів України в процесі укладення угод про зону вільної торгівлі серед країн, які не є членами Євросоюзу, є Канада, Туреччина і Ізраїль. Зате переговори про ЗВТ з Сербією заморожені.
Про це в Брюсселі заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська.
«У цьому році у нас стоїть в пріоритеті формування спільно з українським бізнесом переліку країн, з якими ми далі ведемо переговори про лібералізацію. Роботи досить. Треба завершити Канаду – ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі, треба до якогось етапу довести Туреччину та Ізраїль. Об’єктивно, зараз ми призупинили і для себе заморозили переговори з Сербією. Вони були на порядку денному, але на даний момент ми не бачимо великого запиту з боку бізнесу на ці переговори », – розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.
Вона підкреслила, що у міністерства стоїть завдання продовжити обробку пулу угод, переговори по яких про зону вільної торгівлі вже були розпочаті.
«У цьому році ми також ставимо завдання опрацювати з усіма бізнес-асоціаціями та промисловими асоціаціями пріоритети на наступні періоди щодо створення зон вільної торгівлі. У міністерстві, звичайно, є своє бачення, але треба розуміти, які є запити бізнесу», – зазначила Микольська.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас