Іран зацікавлений у розвитку малого фермерства та органічного виробництва в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран зацікавлений у розвитку малого фермерства та органічного виробництва в Україні

Аграрний ринок
381
Іранський бізнес зацікавлений інвестувати в Україну.
Про це йшла мова в ході зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового з надзвичайним і повноважним послом Ірану в Україні Мохамадом Бехешті-Монфаредом, передає прес-служба Мінагрополітики.
Кутовий підкреслив, що Україна і Іран мають досить успішну історію співпраці.
“За 2015 рік Іран увійшов до ТОП-10 країн за обсягами експорту української продукції АПК. За 3 місяці 2016 – займає 8-е місце. Переконаний, що наша співпраця може бути більш плідною”, – зазначив очільник Мінагрополітики.
При цьому іранська сторона висловила зацікавленість у розвитку малого фермерства та органічного виробництва.
“Зараз ми активно купуємо в Україні молочні продукти, вершкове масло, борошно. Україна – це центр світової спільноти з якісною продукцією органічного походження, який необхідно надалі розвивати”, – підкреслив іранський посол Бехешті-Монфаред.
Він підкреслив, що поділяє позицію українського міністерства з приватизації держпідприємств як ефективного методу боротьби з корупцією, і повідомив про зацікавленість іранського бізнесу брати участь в цьому процесі.
“Я вже давно отримую запити від наших бізнесменів щодо потенційних об’єктів на приватизацію. Вони кажуть, що готові вивчати наявні можливості і брати участь в приватизації українських державних підприємств, які їм цікаві”, – сказав посол.
Крім того, Кутовий повідомив про готовність здійснити візит до Ірану, а також запросив міністра сільськогосподарського джихаду Махмуда ходжат відвідати Київ найближчим часом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас