Toyota відкликає 1,5 мільйона машин через несправність в подушці безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota відкликає 1,5 мільйона машин через несправність в подушці безпеки

Фондовий ринок
282
Автоконцерн Toyota розповсюдив заяву, в якій відкликає в США більш 1,5 млн автомобілів для усунення несправності в подушці безпеки.
У повідомленні наголошується, що у машин замінять піропатрони в подушках безпеки Takata. Зокрема, дефект є в таких поширених моделях як Corolla, Yaris, Sienna та інших.
Від несправностей піропатронів в подушках безпеки в автомобілях виник серйозний скандал 2 роки тому. Як з’ясувалося, при “пострілі” подушки в людину можуть потрапити дрібні шматочки металу. Вже зафіксовано 11 летальних випадків від подібних “вихлопів” – 10 з них в США.
Також, в березні 2014 року компанії Toyota виписали один з найбільших в історії США штраф $ 1,2 млрд в рамках врегулювання судового спору з американським урядом про порушення стандартів безпеки в автомобілях Toyota і Lexus
Розслідування почалося в зв’язку з фактами відкликання автомобілів Toyota в США в 2009 році, коли до компанії почали надходити індивідуальні та колективні судові позови. Понад 10 млн автомобілів були відкликані через проблеми з гальмами. Японський автогігант визнав провину в навмисному введенні в оману регуляторів в питаннях, що стосуються проблем систем безпеки в своїх автомобілях в 2009 і 2010 роках.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас