Луценко заведе в Генпрокуратурі "чистильника" для вилову корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко заведе в Генпрокуратурі "чистильника" для вилову корупціонерів

Казна та Політика
680
У Генеральній прокуратурі незабаром з’явиться посада “чистильника”, який буде перевіряти відповідність способу життя прокурорів їх доходам.
Про це повідомив своєму в Facebook позафракційний народний депутат Борислав Береза за підсумками зустрічі з генеральним прокурором Юрієм Луценком.
“У Генпрокуратурі з’явиться нова особистість. Це людина, яка очолить внутрішню безпеку і буде очищати прокуратуру від тих персон, чий спосіб життя і чиї витрати не відповідають легальним доходам прокурорів. Цю людину вже називають “Чистильник” і він не з системи прокуратури”, – повідомив депутат.
За словами Берези, ім’я “чистильника” має бути озвучено вже у четвер, 26 травня.
“Якщо “Чистильник” матиме повноваження звільняти прокурорів, майно яких не відповідає їх легальним доходам, то Генеральна інспекція матиме можливість і повноваження садити цих прокурорів. Правда для цього треба буде внести деякі правки в законодавство. І тут Юрій Луценко сподівається на депутатів, які дадуть такі повноваження інспекції. В результаті спільних дій Чистильника і Генінспекції повинні допомогти очистити прокуратуру вже в найближчі місяці “, – зазначив нардеп.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас