У МЕРТ готують спрощене оформлення заявок в системі ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ готують спрощене оформлення заявок в системі ProZorro

Казна та Політика
261
Для спрощення подачі держорганами заявки на закупівлю зараз розробляється такий інструмент, як типові специфікації.
Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.
“Суть ось у чому: у великих приватних компаніях є навчені співробітники, які займаються закупівлями професійно. З іншого боку, навряд чи варто очікувати, що у хірурга районної поліклініки, який ще й входить до складу тендерного комітету, є навички організації закупівель. І тому скласти специфікацію, наприклад, на офісний папір, для нього ціла проблема “, – зазначив Нефьодов.
За його словами, створюючи типові специфікації на той же папір, ми значно полегшимо життя хірурга: він просто візьме її за зразок, змінить частину параметрів, кількість, але головне – він буде не писати цю специфікацію з “нуля”, а вибирати із запропонованих системою варіантів.
“Ми вже почали оформляти базу типових специфікацій. За зразок беремо як українські практики, так і, наприклад, польські. База специфікацій розміщена на інформаційному порталі для замовників – Infobox. На порталі доступна вся основна інформація про використання системи, в тому числі Бібліотека типових специфікацій “, – заявив один з кураторів цього проекту.
Нефьодов відзначив, що поповнення Бібліотеки – це тривалий процес. Він матиме накопичувальний ефект. Але на найбільш популярні товари специфікації будуть готові вже до серпня.
Як повідомлялося, 13 лютого 2015 року відбулася презентація пілотної системи електронних державних закупівель ProZorro.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас