У "Київстарі" прокоментували звинувачення в ухиленні від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київстарі" прокоментували звинувачення в ухиленні від сплати податків

Кримінал
796
Президент мобільного оператора “Київстар” Петро Чернишов вважає безпідставними звинувачення Генеральної прокуратури України про несплату оператором великої суми податків.
“Вчора (у четвер – ред.) на сайті Генпрокуратури з’явилася новина про порушення проти “посадових осіб” нашої компанії кримінальної справи за ухилення від сплати податків. Сума вказана 2,3 млрд грн – що є абсолютним рекордом для України. Хто ці посадові особи? Ми не знаємо”, – написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.
При цьому президент компанії називає “незрозумілою” і саму суму несплачених податків.
“Наша думка (і не тільки наша, але й наших юридичних консультантів “Василь Кісіль і Партнери”, і податкових консультантів EY Ukraine): звинувачення абсолютно безпідставне і “висмоктане з пальця”. Якщо коротко, нас хочуть змусити сплатити податки вдруге з доходів, з яких вони вже були сплачені в 2013-му і першому кварталі 2014 року”, – констатував П.Чернишов.
Він повідомив, що “Київстар” оскаржує донарахування таких податків в адміністративному суді.
“Ми боремося і будемо боротися всіма доступними законними способами”, – резюмував П.Чернишов.
Як повідомила в четвер Генеральна прокуратура України, службові особи мобільного оператора “Київстар” шляхом фіктивних господарських операцій в 2014 році умисно ухилилися від сплати податків на суму понад 2,3 млрд грн. Управління нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами документальної перевірки ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах співробітниками “Київстару”. Кримінальне провадження розслідують слідчі органи фіскальної служби.
Тим часом в “Київстарі” в той же день нагадали, що органи ДФС проводили документальну перевірку “Київстару” за період 2009-2014 рр. За її результатами прийнято податкові рішення, якими оператору було донараховано грошові зобов’язання на 1,3 млрд грн.
“Київстар” оскаржує необгрунтоване донарахування грошових зобов’язань в суді, в зв’язку з чим такі зобов’язання не підлягають сплаті. Про кримінальне провадження за матеріалами документальної перевірки “Київстару” нам стало відомо повідомлення на сайті Генеральної прокуратури. “Київстар” не отримував ніяких повідомлень від органів досудового слідства або прокуратури щодо розпочатого кримінального провадження”, – відзначала прес-служба оператора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас