ARM купила розробника технологій машинного зору Apical за $ 350 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ARM купила розробника технологій машинного зору Apical за $ 350 млн

Фондовий ринок
220
Британський розробник чіпів ARM Holdings в спробі освоїти нові ринки купив компанію Apical, що спеціалізується на розробці технологій цифрової обробки і аналізу зображень.
ARM придбала Apical за $ 350 млн, що приблизно в 28 разів більше річного прибутку компанії до сплати податків, відсотків, зносу і амортизації (EBITDA), а також в 14 разів перевершує показник виручки.
«Це придбання ARM вирішує технічні проблеми, пов’язані з розробкою нового покоління продуктів, таких як безпілотні машини і складні системи безпеки. В їх основі лежить створення спеціалізованих обчислювальних рішень візуалізації, і технології Apical відіграватимуть вирішальну роль в їх розробці », – заявив глава ARM Саймон Сегарс (Simon Segars).
Apical називає себе однією з найбільш швидкозростаючих британських IT-компаній. Вона спеціалізується на технологіях машинного зору, які було застосовано більш ніж в 1,5 млрд смартфонів і близько 300 млн різних споживчих і промислових пристроїв, в тому числі в цифрових камерах і планшетах.
Поглинувши Apical, в ARM розраховують прискорити експансію на ринках автомобільної електроніки, систем безпеки, Інтернету речей та ін. За словами аналітиків Liberum, Інтернетом речей вже займаються багато компаній, і ARM навряд чи зможе зайняти домінуючу позицію тут, як на ринку смартфонів.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас