Порошенко ветував закон про приватизацію гуртожитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко ветував закон про приватизацію гуртожитків

Казна та Політика
582
Президент Петро Порошенко повернув на повторний розгляд до Верховної Ради Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».
Про це повідомляється на офіційному сайті глави держав.
Підтримуючи необхідність вдосконалення законодавства, що регулює суспільні відносини в сфері забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків, главою держави відзначається, що такі зміни повинні здійснюватися вкрай виважено, адже стосуються житлових прав громадян. Натомість Закон містить норми, які суперечать Конституції та законам України, не створює належних правових механізмів реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та містить ризики їх порушення.
Перш за все, неприйнятними є положення закону, що встановлюють обмеження реалізації конституційних прав громадян і не відповідають конституційному принципу рівності громадян перед законом. Зокрема, документом обмежуються права громадян, які законно проживають в гуртожитках, на приватизацію житлових приміщень у гуртожитках у залежності від наявності трудових (службових) відносин з підприємством (організацією), яке надало їм право проживати в гуртожитку, або офіційної реєстрації місця проживання в гуртожитку.
Встановлення несправедливих правил реалізації прав громадян в такій чутливій сфері, як житлові відносини, може призвести до посилення соціальної напруженості в суспільстві, а також стати фактором соціальних конфліктів. Також закон не позбавлений і інших недосконалих норм, які створюють невизначеність правового регулювання реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.
Врегулювання правовідносин щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків повинно здійснюватися на підставі Конституції та законів України і вимагає більш зваженого підходу, ніж запропонований в законі.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас