До кінця 2016 року Кабмін потроїть кількість автодорожніх вагових комплексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця 2016 року Кабмін потроїть кількість автодорожніх вагових комплексів

Казна та Політика
370
Кількість автодорожніх вагових комплексів в Україні в 2016 році планується збільшити втричі — з 34 до 105 одиниць, йдеться в проекті плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік.
Згідно з документом, метою посилення контролю вантажного транспорту є збереження дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування від руйнування в результаті руху транспортних засобів, що перевищують вагові параметри, за допомогою створення системи ваго-габаритного контролю в інспекційному режимі.
Серед цільових показників на 2016 рік, крім закупівлі вагокомплексів, значаться: зниження незапланованих витрат з бюджету на відновлення дорожньої інфраструктури (економія на відновлення покриття складе близько 5 млрд грн, підвищення габаритно-вагової дисципліни водіями, що знизить для них ризики штрафних санкцій. При цьому на початковому етапі очікуються надходження у вигляді штрафних санкцій за недотримання водіями габаритно-вагової дисципліни в розмірі 400 тис. грн на місяць.
У тексті документа вказано, що раніше вже було встановлено заборону на рух дорогами загального користування транспортних засобів, що здійснюють перевезення подільних вантажів загальною масою понад 40 тонн або навантаженням на вісь понад 11 тонн, а в рамках проекту секторальної бюджетної підтримки “Підтримка впровадження транспортної стратегії України” отримані кошти на придбання 71 пересувного придорожнього комплексу, які будуть обладнані вагами для перевірки транспортних засобів.
У середньостроковій перспективі, згідно з даними плану, при наявності 105 пересувних комплексів необхідно: забезпечити професійну підготовку фахівців “Укртрансбезпеки”, забезпечити необхідний штат працівників, які будуть здійснювати контроль на дорогах, а також законодавчо встановити для перевізників умови, за яких перевезення вантажів з перевищенням вагових параметрів буде економічно недоцільним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас