Київський метрополітен подав апеляцію на заборону використовувати взяті в лізинг вагони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський метрополітен подав апеляцію на заборону використовувати взяті в лізинг вагони

Казна та Політика
316
Комунальне підприємство “Київський метрополітен” подало апеляцію на рішення Господарського суду Києва, який за позовом ТОВ “Укррослізинг” заборонив метрополітену здійснювати будь-які дії, спрямовані на використання взятих у лізинг вагонів метро.
“Метрополітен працює в правовому полі. Зараз подана апеляція. Договір на поставку вагонів в 2009 році підписувався з компанією “Укррослізинг” під гарантії міста за рішенням Київради”, – повідомили в прес-службі підприємства.
Раніше про зазначеному судовому рішенні на своїй сторінці в мережі Facebook написав заступник голови Київської міськдержадміністрації Ілля Сагайдак.
Як повідомлялося, в липні 2009 року “Укррослізинг” виграв тендер на поставку Київському метрополітену в лізинг 100 вагонів метро протягом 2009-2014 рр.
Вагони закуповувалися за рахунок коштів ЄБРР. Сума договору (з урахуванням графіка лізингових платежів) становила 1,391 млрд грн (у тому числі вартість вагонів – 800 млн грн). У той же час в серпні того ж року Мінекономіки України визнало підсумки тендера недійсними через невідповідність пропозицій учасників тендерної документації.
У лютому 2015 року начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський повідомив, що КП звернулося в прокуратуру щодо законності лізингового договору з придбання вагонів у “Укррослізинг”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас