Continental показала незвичайну автомобільну систему жестового управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Continental показала незвичайну автомобільну систему жестового управління

Технології&Авто
262
Компанія Continental запропонувала нову концепцію автомобільної системи жестового управління, яка дозволить водіям завжди тримати руки на кермі і менше відволікатися від дороги.
Ідея полягає в тому, щоб розташувати за «бубликом» дві прозорі пластикові панелі, що імітують тачпади. Насправді ці панелі не містять ніяких електронних компонентів і виконують функції наполегливої поверхні для більш зручного введення команд.
Самі ж жести сприймаються спеціальним сенсорним блоком в приладовому щитку. Цей модуль містить інфрачервоні датчики і 3D-камеру. Стверджується, що положення рук автомобіліста і їх рухи розпізнаються з точністю до міліметра.
Нова система теоретично зможе стати альтернативою звичним кнопкам на кермі і сенсорним зонам. Водій через прозорі панелі зможе перегортати меню, вибирати потрібні пункти і віддавати ті чи інші команди. Крім того, система здатна сприймати безконтактні жести.
Ще однією перевагою запропонованої концепції є те, що вона може бути без проблем адаптована під водійські зони різної конфігурації. Крім того, автовиробники зможуть налаштовувати потрібні жестові команди на свій розсуд.
Про терміни виведення розробки на комерційний ринок нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас